Whiskyer jeg kan anbefale

Laphroaig 10 år

Islay single malt, schotch whisky. Highland ( Northern ).Er min foretrukne whisky, især når der lige kommer en teske med temperet vand i, smager lidt af gammel boldværksmatros, meget røget.Lige min smag+ en cigar.
Jeg synes den smager røget, saltagtig,tørveagtigt, med måske lidt medisinagtig eftersmag
Den røgede forstærkes under lagringen  da tønderne er blevet brændt indvendigt, før påfyldning af den ny desteliret whisky.
Kan også nydes istedet for en gammeldansk og lign. ved morgenbordet.😎
Og især når den nydes ved havebålet sammen med min nabo ( skolelæren ) hæhæ.+ en del røverhistorier.

Caol Ila 12 år

Caol Ila ( koul-il- eller karl-ila ) 12 år, islay single malt whisky, er også en af mine forvoritter ikke så røget, og dog. Har heller ikke en sprittet smag. jeg synes dens aroma er lidt jord og tørveagtig, kan måske ha en anelse græsagtig.
Sagt på en anden måde : tørvagtig, salt, røget og med en lang eftersmag. En Wiskey jeg altid vil have på lager.
Jeg har lige smagt en 16 års som er tappet direkte fra fad øjøjøj og samtidig 60%. Sådan en må jeg også eje.

Bowmore 12 års Whisky

Bowmore 12 år, Ilay,Single Malt 43 %. Ja jeg ved ikke hvad jeg skal sige, er også en som altid vil stå på min hylde, den har en moskusagtig og nøddelignende aroma, med en lidt trækul, tørvesmag og røget, måske en anelse bitter, ej heller sprittet i smagen.🤩

Finlaggan Single Malt

Jeg kom liiige forbi en Finlaggan Whisky i Tyskland, som lige skulle med hjem, det der fængede mig var et det er en CASK STRENGTH på 58 % fra Islay. ( Finlaggan " the Secret Islay " share the secret ). Da whiskyen er omgivet af mystik tror jeg det er en 10 år`s. Finlaggan Whiskyen er lavet på en destilleri som ikke findes, og ingen ved. Whiskyen er røget, den kommer jo fra Islay. Ved første indtryk som vi fik en lørdag eftermiddag ved modelflyvestævne i Tarp. Den duftede røget, rund og lidt sprittet, den første smagsprøve godt rundt i munden, med det resultat den river helt ned i den anden ende, øj hvor der var et par enkelte som så lidt meget sjove ud med tåre i øjenene 🤭. Well en lille skvis vand ville nok hjælpe på spritten. Hvis jeg skulle give den karakter mellem 1 og 5 ville jeg umiddelbart give den 4, selvom det var midt ude på en græsmark at den første smagsprøve foregik. Så jeg må lige hjem og smage lidt mere, derom senere.
Medens Sort Sol spiller Let`s the finger duing the valking på anlæget, og de gylne dråber ( Finlaggan ) i glasset, ja så er nuet reddet, samt en lille GAR. Hvad mere kan en mand ønske sig. Jo en ilter Italiener i garagen + en FJR + en flok venner omkring sig. OG ALT DET HAR JEG.

Laphroaig

Laphroaig Quater Carsk.
Islay Single Malt
Scotch Whisky

Hvad skal man sige, min nabo dumpede lige ind ad døren til en formiddags pils, og måske liige :-) en smagsprøve, man har vel sommerferie, med sig havde han en flaske LAPHROAIG QUARTER CASK, prisen meget rimeligt for en hel liter gyldne dråber. Man har vel sine forbindelser som han sagde. Det var jo med bagtanker på at vi skulle " test smage" den ved aftens bål i haven.

Lidt om Whiskyen

Double Carsk matured first in oak barrels, then for a final period in specially commissioned Quater Carsks, as used 2 centuries ago, the result is a soft velvety sweetnes, followed by the intense peatiness so unique to Laphroaig. Laphroaig  Quater Cask is barrier filtered only to preserve the maximum flavour.Fra dreng til mand

Man tager en ca 2 cl.whisky i sit glads, uden at nippe til den skal hele mollevitten ind i munden, og den skal rundt i hele munden i ca. 8-10 sekunder, derefter lige ned i løgnhalsen og uden pause tages 2 dybe indåndninger, hvis man kan gøre det uden at hoste og lign har man bestået testen.

BenRiach 12 års.

The BenRiach 12 års Single Peated Malt Whisky, lagret på mørkt Rom tønder. Den fik jeg købt da vi var til Whisky smagning i Tarm. Det var en fra XXX firma som fortalte om Whiskyerne.
Den smager af vanilla, røg, vilde blomste, en lille romsmag kan anes. Ved den gode eftersmag kan der også anes lidt Pent og eucalyptus, især hvis den får en teskefuld vand     " tempereret " . Jeg synes den`s  Smag er bedst når den lige får lidt " håndvarme ". Selv dagen efter en 700% brandert i de gyldne dråber, var smagen den samme, super.

Big Peat

BIG PEAT small batch, ja hvad er det nu for noget!!!, det var den første indtryg jeg fik af indpakningen, intil jeg så at det var en Islay Blended Malt Scotch Whisky lavet af ARDBERG+CAOL ILA+BOWMORE+PORT ELLEN+ Distillerierne.Og bagpå står der = Historically we would call this - WHISPER IT - " A WATTED MALT " but with a BIG PEAT kick. Det var med stor spænding at jeg skulle smage på "dyret", efter den første duft indtryk, var jeg ikke i tvivl hvor den stammede fra, pga af røg duften " herligt " . Den første smagsindtryk var lidt blandet, indtil kaffesmagen var væk og de rigtige smagstoffer kom til sin ret, der er cremet, røget, let saltet. En whisky, som der står bag på flasker bør nydes i en kold, mørk og vindomsust fiskehus på havnen. Når flasken er tom, kunne jeg godt finde på at købe en igen.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE